To Be List

Ik sluit mijn ogen en vraag mezelf wat ik wil zijn. Nu, het komende jaar, de rest van mijn leven. Ik stel de vraag aan mijn lijf. Daarna aan mijn hoofd. 
Door de jaren heen stelde ik mezelf deze vraag heel wat keren. Om steeds bij te blijven. Om te evalueren of ik nog gelukkig ben met wat ik doen. Deze vraag groeide door de jaren uit tot een diepgaand onderzoek met meerdere lagen. 

 

Ik krijg vrijwel meteen antwoord: Ik wil gewoon Zijn!
Dat voelt voelt goed; gewoon zijn. Mezelf. In een aanwezige flow, van moment naar moment, van gesprek naar gesprek en taak naar taak. 

Nu praktisch

Mezelf zijn is het fijnste wat er is, het is mijn hoogste streven en ik voel me het best als ik energiek, ontspannen en vol overgave. Toch ervaar ik precies deze staat van zijn als moeilijkste opdracht. 

Wat zou je willen doen als je nooit meer zou hoeven te werken?

Ik stel mezelf graag vragen, vooral vragen die nu niet ter zake doen, ook die ene, meest angstige vraag, en ga er dan voor zitten om te schrijven vanuit mijn botten. Wat als je alles kwijt zou raken. Als ik heel diep ga, komt de diepste essentie van Zijn dan naar boven. Oei, wat valt er dan veel van me af. Alle onzin, zeg maar. Maar ik vraag ook wat ik zou doen als álles kan. The sky als limit...

Als ik genoeg geld zou hebben om nooit meer te hoeven werken, me daar nooit meer zorgen over te hoeven maken, zou ik me verdiepen in de meest ingewikkelde brei patronen, de mooiste kleding maken voor mijn kinderen en ons. Ik zou astrologie studeren en inheemse geschiedenis. Ik zou me verder verdiepen in alle godsdiensten op aarde, een opleiding volgen in holistische geneeswijzen en yogadocent worden. Oh ja, in dit scenario, zou ik ook alle tijd van de wereld hebben, want ik zou ook de straat op gaan als 

Wat zou je doen als je snel geld moest verdienen?

Als ik snel geld zou moeten verdienen,