Reflector

1 % van de samenleving
Strategy: Wacht een maandstonde
Theme: Verrassing
Not-self theme: Teleurstelling

 

Reflectors hebben een volledig ongedefinieerd design. Ze zijn hier om te reflecteren in plaats van zich te identificeren. Omdat ze volledig open zijn, hebben reflectors veel kans op conditionering vanuit hun omgeving en de maatschappij. Van alle types is het voor hen misschien wel het meest belangrijk om volgens hun design te leven. Ze zullen veel tijd uit aura's van anderen moeten doorbrengen. Toch zijn ze hier om anderen en de samenleving volledig te doorzien en te reflecteren met hun inzicht. 

Een maandstonde wachten

De strategie van reflector is een maandstonde wachten voordat ze een beslissing zouden moeten nemen. Gedurende de maand of meerdere maanden worden alle poorten in het design van de reflector aangeraakt door de maan en zal er helderheid ontstaan. 

Surprise!

Reflectors laten zich ideaal gezien verrassen door het leven. Ze hebben geen 'agenda' en staan open voor wat op hun pad komt. Openstaan voor verrassing en het gevoel ervan toelaten zorgt voor invulling en een gevoel van verbinding. 

Not- Self

Teleurstelling is het signaal voor een reflector dat je niet je potentieel leeft. Als reflector raak je makkelijk teleurgesteld. Niet gek ook: je bent hier niet om te reageren, ook niet om te wachten op een uitnodiging en initiëren ligt al helemaal niet in jouw succesformule. Uiteraard is hiermee niet gezegd dat je niet kan werken, ondernemen of meedraaien in de maatschappij. 

Reflectors hebben alleen maar open centers waardoor je zou zeggen dat ze alles in zich opnemen en enorm geconditioneerd en overprikkeld raken. Echter hebben reflectors een 'resistent' aura. Dit doet twee dingen: het 'proeft' alles van anderen en reflecteert terug wat het ontvangt van anderen. Anderen zien altijd hunzelf wanneer ze een reflector ontmoeten. 

Reflectors zijn daarnaast als kameleons, ze worden hun omgeving. Voor hen, net als voor projectors is het dus heel belangrijk om met mensen en op plekken te zijn waar ze zich comfortabel voelen.

Authority

Als je net ontdekt dat je een Human Design reflector bent, is het allereerst goed om te weten dat er NIKS mis is met je. Iedereen is precies ontworpen voor wat hij hier op aarde komt doen en is zich er onbewust van exact totdat hij er zich bewust van is. 
Omdat ik een projector ben met alleen maar open centers onder het Ajna, ben ik bijna een reflector en identificeer ik me sterk met reflector aspecten. Vraag mensen om je heen jou niet onder druk te zetten om beslissingen te nemen. Het kan enorm wennen zijn voor jezelf en mensen om je heen om te horen dat je een moon cycle nodig hebt in elk geval grote beslissingen te maken. Vraag om respect en geduld.


Verder kan het voor jou heel behulpzaam zijn de transits van de planeten bij te houden. Naast de maan hebben de planeten veel invloed op ons en in onze chart worden alle gates aangeraakt door de planeten gedurende een jaar. Elke type kan gebruik maken van deze energieën als ze er zich bewust van is. Een reflector wórdt die energie. Ik gebruik de Human Design app voor mijn telefoon en houd de current transits bij. Ik heb er heel veel baat bij, het verklaard waarom ik bepaalde energieën voel en helpt me ofwel daar gebruik van te maken, ofwel er afstand van te nemen en slechts te observeren. Verreweg de meeste emoties en energieën die je ervaart zijn niet van jou. Je mag ze begroeten en loslaten.

 

Als de maan een tegenoverliggende Gate van één van jou geactiveerde gates activeert, vorm dit voor jou een interne energie waar je op kan vertrouwen.

 

In de Human Design app voor je smart phone kun je dus de actuele transits bijhouden. Je kijkt dan naar het cijfer (voor de punt) achter het symbool van de maan. Dat cijfer is de poort die geactiveerd is door de maan. Je kunt dan in je eigen chart zien of de poort connectie maakt met een tegenover liggende poort van jezelf. Let op, de tijd is in Eastern standard dus tel er zeven uur bij op. Druk op het plusje om te zien hoe lang de poort geactiveerd blijft.


Zo zijn er op dat moment naast een kanaal ook twee centers voor jou gedefineerd. Als dit het sacraal is, heb je toegang tot interne energie om werk gedaan te krijgen.
Voor details over beslissingen moet je vooruit tracken en je verdiepen in de afzonderlijke poorten en het kanaal dat ze vormen.