Projector

20 % van de samenleving
Strategy: Wachten op de uitnodiging
Theme: Succes
Not-self theme: verbittering

 

Projectors zijn hier om verbindingen te zien en te maken. Ze zijn als het ware de schakel tussen de andere types. Zij hebben als taak te doorgronden hoe samenwerkingen lopen en te leren over anderen. Ze geven richting aan de toekomst, door hun kennis en visie te delen.

Projectors hebben hun sacral center niet gedefineerd waardoor zij, net als Manifestors en Reflectors, niet kunnen vertrouwen op een constante (werk) energie. 

Strategy

De strategie van een projector is Wachten op de uitnodiging. Toen ik dit voor het eerst leerde, vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Heel mijn leven heb ik geprobeerd te initiëren en hard te werken en elke keer brandde ik op. Het wachtten op een uitnodiging betekent natuurlijk niet gaan zitten op de bank en wachten tot iemand je uitnodigt aan tafel bij de directie. Het wachten van een projector is mijmeren over onderwerpen die je aan het hart liggen. Lezen, schrijven, creëren. Klaar zijn om gevraagd te worden naar je visie over een bepaald onderwerp. En bij een uitnodiging voor een project nauwkeurig voelen of dit is waar je je energie aan wilt besteden. Op tijd weer rust nemen.  
Zo is het 'wachten' van een projector meer een contemplatie, een retraite voor de volgende stap.

 

FOR PROJECTORS IT'S ALL ABOUT THE TIMES BETWEEN THE WAITING-REST AND PREPARE. MAKE YOURSELF READY FOR THE INVITATION.

Succes versus bitterness

Succes is gek genoeg het teken dat de projector op het juiste pad zit. In eerste instantie vond ik het meer passen als theme bij een manifestor of een generator, maar toen ik het nader ging onderzoeken in mezelf kwam ik tot de ontdekking dat succes inderdaad mijn Sign is! Juist omdat je als projector hebt te wachten, wat bij tijd en wijle best frustrerend kan zijn, voelt een perfect project als een waar succes. Het is precies het gevoel wat ik krijg als ik lang aan iets heb gewerkt voor ik het deel met de wereld; het vieren van geduld en precisie geeft een gevoel van succes. Mensen zien de effort en authenticiteit in je werk.

Zo logisch: de andere kant van succes is verbittering. Een not-self projector die gezien wil worden, zijn talenten en kennis wil delen, maar keer op keer de deksel op z'n neus krijgt raakt verbitterd. We zijn gewend op dingen af te gaan en te initiëren om gezien te worden, maar initiëren is alleen weggelegd voor Manifestors. 

Meer weten over jouw unieke Design? Maak een gratis chart aan op Jovian Archive of boek een Human Design Sessie om samen een duik te nemen je chart.