Manifestor

9 % van de samenleving
Strategy: To Inform
Self Theme: Peace
Not-Self Theme: Anger

 

Een manifestor maakt slechts 9 procent uit van de samenleving. Manifestors zijn de initiators, de Fire starters. Ze zijn degene met de impuls om iets nieuws te beginnen en zij die de leiding nemen als de situatie om oplossing vraagt.
Manifestors kunnen solo handelen, wat niet betekent dat ze geen anderen nodig hebben in het leven en specifieke interactiviteit is afhankelijk van ieders unieke chart. 
Manifestors worden gekenmerkt in hun chart doordat een (of meerdere) motor centers verbonden is met het keel center. Deze stroom van energie maakt dat er een constante initiëring kan plaatsvinden. Opmerkelijk is het gegeven dat een manifestor het sacral center niet gedefinieerd (gevuld met energie) heeft, waardoor de werk energie niet contant is. Een manifestor is in staat een nacht door te werken om een project op poten te zetten en dan een paar dagen nodig hebben om bij te slapen. Werken kunnen we allemaal, maar niet met de regelmaat van een generator. De batterij van een generator moet helemaal leeg voor hij weer in het stopcontact moet. De batterij van de andere types geeft aan wanneer hij (even) opgeladen moet worden.
Een manifestor in balans zal niet gauw jaren lang werken aan één project; automatisch wordt het stokje doorgegeven aan generators. 

 

 

FOR MANIFESTORS IT'S MORE ABOUT THE RIGHT ACTION WITH LESS EFFORT -RESTING UNTIL YOU GET AN URGE AND THEN ACTING ON IT.

 

Strategy

De strategie van een manifestor is er enkel om 'hommeles' te voorkomen. Van alle types ligt samenwerken het minst in de aard van de manifestor, dus wat hij te doen heeft is Informeren. Een manifestor staat op om naar de winkel te fietsen of nu dat idee uit te typen achter de laptop en laat zijn huisgenoten verbaasd achter. Hij voelt flow, de rest snapt het niet. Informeren dus. Strategie is voor elk type even wennen, maar voor de manifestor misschien wel het meest lastig, omdat het niet dient om het leven van de mensen om hem heen makkelijker te maken, niet dat van hemzelf. 

 

Het specifieke beslissingsmechanisme oftwel Inner Authority verschilt, net als bij elk type, per design. Eén van je gedefinieerde centers dient als jouw Innerlijke autoriteit.  Human design nodigt ons uit om hiermee te oefenen. Heb je een 'splenic' (milt) authority? Een subtiel stemmetje zal je een ja of nee impuls geven als reactie op je zintuigelijke waarneming. 7 seconden heb je om er naar te luisteren, daarna zijn je zintuigen alweer met het volgende bezig. 'Emotional' authority? Dan zul je de hele wave van emoties over een bepaald onderwerp moeten doorlopen, voordat je een gedegen besluit kan nemen. De wave kan een uur duren, maar ook dagen of weken. Je weet het wanneer je het weet...

Peace versus Anger

Een manifestor die zijn of haar design leeft ervaart vrede. Dit wordt het Theme genoemd in Human Design Een gevoel van vrede is het teken dat je op het juiste pad zit.

Het Not-self theme van de Manifestor is boosheid. Als er aanpassingen moeten worden gedaan of afslagen genomen in het leven van een manifestor en hij laat dit sudderen of is geconditioneerd om niet naar zijn 'gevoel' te luisteren, krijgt hij te maken met een gevoel van boosheid. Daar waar een generator een zoemende frustratie voelt, zal een manifestor een gekooide machteloosheid voelen, wat zich kan uitten als boosheid. Niet gek ook; als je gemaakt bent om te initiëren met een boost van tijdelijke kracht en je krijgt de kans niet, zet de oerkracht zich om in woede. De andere kant van dat spectrum is vanzelfsprekend vrede, waar bij een generator tevredenheid tegenover frustratie staat; in haar geheel iets meer gematigd.

Meer weten over jouw unieke Design? Maak een gratis chart aan op Jovian Archive of boek een reading om samen een duik te nemen je chart.