Human Design

YOU ARE DESIGNED TO BE FULLY EQUIPPED

 

Leven als jezelf. Het klinkt zo logisch, maar hoeveel van ons leven echt zonder stress? En in verbinding met dat waar je hart blij van wordt?
Volgens Human Design heeft iedereen een eigen energiebron en een specifiek talentenpakket om te doen waarvoor we zijn gekomen . Als we onze energie gebruiken zoals die bedoelt is, ervaren we flow en verbinding. En precies datgeen wat voor ons bedoelt is, komt op ons pad. Je gevoel volgen komt aardig in de buurt. En dat kunnen we specificeren aan de hand van onze unieke Human Design Chart.

 

Het Human Design systeem laat zien dat we allemaal een specifieke roeping hebben gedurende onze tijd op aarde

 

Het is een samensmelting van mystieke leringen en wetenschap; met haar oneindige variaties en mogelijkheden die we ontdekken in onze chart (de Bodygraph) geeft Human Design inzicht in onze uniekheid.

Human Design vraagt ons niet om ergens in te geloven; het nodigt ons uit om deel te nemen in een experiment om ons potentieel te ontdekken. Het voorziet ons van tools en informatie om te leven als onszelf. Zonder deze individualisatie en het experimenterende aspect, zou Human Design alleen maar een complex systeem zijn om ons denken bezig te houden.

De oorsprong van Human Design

Human Design is een samensmelting van Astrologie, de Hindoeïstische chakraleer, de Joodse Kabbala, de Chinese i-tjing, kwantummechanica, biochemie en genetica. Het werd in 1987 'doorgegeven' aan een Canadese ondernemer die naar Europa was vertrokken en besloot zich voor een aantal jaar op Ibiza te vestigen. Gedurende 8 dagen en nachten werd hij overspoeld over de structuur van het universum, mystieke systemen en de rol van de mensheid daarbinnen. Robert Alan Krakawer, vanaf dat moment Ra Uru Hu, werd achter gelaten met een enorme verzameling technische feiten en formules over de aard van de mens. De daarop volgende 25 jaar heeft hij gewijd aan het uitwerken van het Human Design systeem.


De Bodygraph is opgebouwd uit verschillende elementen uit de bovengenoemde (godsdienstige) leringen. Bijvoorbeeld de 9 centers die ons het eerst opvallen op de kaart stellen de verschillende chakra's voor in ons lichaam. De poorten (cijfertjes) die je ziet in de centers zijn geïntegreerd vanuit de i-tjing en hun uitwerking wordt bepaald door de stand van de planeten, de zon en de aarde op het moment van je geboorte en drie maanden daarvoor.

 

Human Design stelt dat er een wetenschappelijke verklaring is voor de invloed die planeten en Hexagrammen (i-tjing) op ons leven en ons karakter hebben. 
Deze impact wordt verklaard door Neutrino's. Neutrino's zijn minuscule energiedeeltjes die geproduceerd worden door sterren. Ze bewegen door het universum met een vergelijkbare snelheid als dat van het licht. Ze bewegen zich overal doorheen; zowel door planeten als door elke cel van ons lichaam. De informatie (energie) uit de 64 hexagrammen en de planeten worden opgeslagen door de neutrino's.

 

Ra kreeg door dat deze feiten nog niet door de wetenschap waren ontdekt op dat moment, maar een decennium later ontdekte Amerikaanse en Japanse wetenschappers dat neutrino's van samenstelling veranderen en dus wel degelijk een bepaalde inhoud moesten hebben. Ondanks hun minuscule omvang bleken neutrino's een massa te hebben, waardoor ze informatie kunnen transporteren.

De BodyGraph

De BodyGraph geeft een overzicht van onze unieke eigenschappen. De informatie, wordt berekend met je geboortedatum, tijd en plaats. De kaart laat zien welk Type je bent, welk centers gedefineerd ofwel gevuld zijn met energie en welke poorten en kanalen bij jou 'geactiveerd' zijn. Met andere woorden op welke gebieden in het leven hebben we meer kans om geconditioneerd te raken, wat zijn onze unieke eigenschappen en talenten en waarvoor ben je gemaakt.

 

Een roadmap dus om door het leven te navigeren, om je unieke zelf te zijn.


Op www.jovianarchive.com kun je een gratis kaart laten maken. Handig om erbij te hebben voor je verder leest. Je hebt trouwens je exacte geboortetijd nodig. Als je daar niet zeker over bent kun je je geboorteacte aanvragen bij de gemeente waar je geboren bent. 

Vier typen mens

Yeah right! Vier typen verdeelt onder 7 miljard mensen!
Ja. Vier. Waarvan één onderverdeeld in twee, vormen de basis van Human Design. Vijf dus eigenlijk. Elk van deze typen heeft een eigen strategie om ervoor te zorgen dat het leven in een flow verloopt; om op het pad te laten komen wat alleen voor jou bedoeld is.


Dit is het begin van de reis door jouw Human Design en ermee werken vergt oefening, want de meesten van ons zijn het niet gewend om te wachten op een uitnodiging (PROJECTOR), te beantwoorden (GENERATOR)
, te informeren (MANIFESTOR) of minimaal een maand te wachten op zekerheid over een besluit (REFLECTOR).

 

Elk type heeft een eigen voorgestelde strategie.
Je strategie is de 'regel' waarnaar je leeft waardoor je aantrekt wat voor jou bedoelt is.

 

Om de strategie van elk type te begrijpen is het belangrijk om eerst te ontdekken wat voor type je bent en wat je unieke bijdrage is in de samenleving. In het stukje hieronder of de buttons hiernaast kun je de vier Typen vinden. 

Gevulde of lege centers

In Human Design werken we met 9 centers. De centers zijn gebaseerd op de chakra's die we kennen vanuit de hindoeïstische chakra leer, alleen zijn het er 9 in plaats van 7. Ons design heeft vier motor centra: het Wortel, het Sacraal, het Emotie en het Ego center. Drie bewustzijn centers: het Emotie, het Ajna en het Milt center.


Het Keel center, van waaruit we communiceren en manifesteren. Twee pressure centers: het Hoofd en het Wortel center. En het G center: hier bevindt zich de Magnatic Monopole, en werkt als een magneet. Het G center staat voor liefde in al haar vormen, we vinden hier ons hogere zelf, richting in ons leven en liefde in de grootste zin van het woord.

 

Op de afbeelding zijn alle centers gedefineerd (ingekleurd). Als een center in jouw chart gedefineerd is, betekent het dat jij hier constante energie hebt stromen. Het is een bron waar je op kunt vertrouwen. Wat dat precies betekent, is afhankelijk van over welk center we praten. Bijvoorbeeld het sacral center levert 'werk energie', het milt center regelt ons immuunsysteem onze intuïtie.

 

Als een center ongedefinieerd is, heb je er geen betrouwbare of constante energie lopen en word je gedefineerd door anderen, oftewel, als je je er niet bewust van bent, raak je geconditioneerd door mensen in je omgeving die dit center wel gedefineerd hebben. Een leeg center kan ook een wijs center worden. Als jij bijvoorbeeld een leeg milt (spleen) center hebt, is het wat moeilijker voor jou om aan te voelen wat goed is voor jezelf, bijvoorbeeld welke voeding of ritme en regelmaat is lastig toe te passen voor jezelf, maar je kan het wel goed aanvoelen voor een ander. 

De weg naar binnen

In onze denk- georiënteerde samenleving van de afgelopen eeuwen zijn we vergeten waarom we een lichaam hebben. De meesten van ons proberen aansluitend beslissingen te nemen met ons hoofd terwijl ons lichaam is uitgerust met intuïtie, instinct en een diep weten waarmee we richting kunnen bepalen en kunnen voelen wat goed voor ons is. 
Je hebt vast wel eens dagen en nachten afwegingen gemaakt over dat huis, voor en tegen lijstjes gemaakt en weer opnieuw begonnen om vervolgens de beslissing om het huis wel of niet te kopen te nemen met je gevoel. Ons denken is een briljant instrument voor het verzamelen van informatie en alles op een rijtje te zetten. Om daarna alles los te laten en in te tappen op je Inner Authority

 

Je Innerlijke Autoriteit is iets anders dan je strategie. Strategie is specifiek gebonden aan welk type je bent. Een Generator moet kunnen reageren op wat voorbij komt. Een Manifestor moet initiëren. Een Projector moet wachten op de uitnodiging. Je kunt strategie zien als een algemene richtlijn om aan te houden, zodat je aantrekt wat voor jou bedoelt is en niet opgebrand raakt. 

 

Inner Authority verschilt per design en hangt niet samen met het type dat je bent. Je innerlijke autoriteit heb je om specifieker te 'voelen' wat goed voor je is of welke beslissing op dit moment bij je leven past. Je autoriteit hangt af van welke centers in je chart gedefineerd zijn. 

 

 

"THE GREAT DILEMMA WITH TRANSFORMING CONSCIOUSNESS IS TRYING TO REASON WITH THE MIND THAT THOUGH IT MAY BE INTERESTING, IT SHOULDN'T BE IN CHARGE OF GUIDING THE LIFE. THIS IS AN ENORMOUS CHALLENGE."
- RA URU HU-