Human Design

Toen ik voor het eerst de woorden Human Design hoorde, wist ik dat ik hier altijd naar op zoek ben geweest. Mijn quest naar een systeem wat zo dicht mogelijk bij de waarheid komt omvat het verlangen naar bewijs van iets dat grootser is dan wij en alles wat wij zichtbaar voortbrengen.
Iets dat niets of niemand achterlaat in een afvalrace; de ultieme combinatie van de meest esoterische stromingen en de wetenschap; een systeem dat uitgaat van ieders unieke vorm op aarde met de tools voor deconditionering en potentieel voor een wijdser bewustzijn.

 

"THE GREAT DILEMMA WITH TRANSFORMING CONSCIOUSNESS IS TRYING TO REASON WITH THE MIND THAT THOUGH IT MAY BE INTERESTING, IT SHOULDN'T BE IN CHARGE OF GUIDING THE LIFE. THIS IS AN ENORMOUS CHALLENGE."
- RA URU HU-

 

In onze denk- georiënteerde samenleving van de afgelopen eeuwen zijn we vergeten waarom we een lichaam hebben. De meesten van ons proberen aansluitend beslissingen te nemen met ons hoofd terwijl ons lichaam is uitgerust met intuïtie, instinct en een diep weten waarmee we richting kunnen bepalen en kunnen voelen wat goed voor ons is. 
Je hebt vast wel eens dagen en nachten afwegingen gemaakt met je denken, voor en tegen lijstjes gemaakt en weer opnieuw begonnen om vervolgens de beslissing om dat huis wel of niet te kopen te nemen met je gevoel. Ons denken is een briljant instrument voor het verzamelen van informatie en alles op een rijtje te zetten. Om daarna alles los te laten en in te tappen op je Inner Authority

De oorsprong van Human Design

Human Design is een samensmelting van Astrologie, de Hindoeïstische chakraleer, de Joodse Kabbala, de Chinese i-tjing, kwantummechanica, biochemie en genetica. Het werd in 1987 'doorgegeven' aan een Canadese ondernemer die naar Europa was vertrokken en besloot zich voor een aantal jaar op Ibiza te vestigen. Gedurende 8 dagen en nachten werd hij overspoeld over de structuur van het universum, mystieke systemen en de rol van de mensheid daarbinnen. Robert Alan Krakawer, vanaf dat moment Ra Uru Hu, werd achter gelaten met een enorme verzameling technische feiten en formules over de aard van de mens. 
Human Design stelt dat er een wetenschappelijke verklaring is voor de invloed die planeten en Hexagrammen (i-tjing) op ons leven en ons karakter hebben. 
Deze impact wordt verklaard door Neutrino's. Neutrino's zijn minuscule energiedeeltjes die geproduceerd worden door sterren. Ze bewegen door het universum met een vergelijkbare snelheid als dat van het licht. Ze bewegen zich overal doorheen; zowel door planeten als door elke cel van ons lichaam. De informatie uit de 64 hexagrammen en de planeten worden opgeslagen door de neutrino's. Deze informatie is dus onderdeel van ons allemaal en op het moment van onze geboorte drukken dit als het ware een blauwdruk op hoe we in het leven zullen staan. Ra kreeg door dat deze feiten nog niet door de wetenschap waren ontdekt op dat moment, maar een decennium later ontdekte Amerikaanse en Japanse wetenschappers dat neutrino's van samenstelling veranderen en dus wel degelijk een bepaalde inhoud moesten hebben. Ondanks hun minuscule omvang bleken neutrino's een massa te hebben, waardoor ze informatie kunnen dragen en verspreiden.

De BodyGraph

De BodyGraph of Human Design chart geeft een overzicht van onze unieke eigenschappen. De informatie, berekent met je geboortedatum, tijd en plaats, laat zien welk type mens je bent, welk centers gedefineerd ofwel gevuld zijn met energie en welke poorten en kanalen bij jou 'geactiveerd' zijn. Met andere woorden op welke gebieden in het leven hebben we meer kans om geconditioneerd te raken, wat zijn onze unieke eigenschappen en talenten en waarvoor ben je gemaakt. Een roadmap dus eigenlijk, om door het leven te navigeren, om onszelf permissie te geven om ons unieke zelf te zijn. 
Op www.jovianarchive.com kun je een gratis kaart laten maken. Handig om erbij te hebben voor je verder leest. Je hebt trouwens je exacte geboortetijd nodig. Als je daar niet zeker over bent kun je je geboorteacte aanvragen bij de gemeente waar je geboren bent. 

Vier typen mens

Yeah right! Vier typen mens om 7 miljard mensen in in te delen!
Ja, vier, waarvan één onderverdeeld in twee, vormen de basis van Human Design.
Vijf dus eigenlijk. Elk van deze typen heeft een eigen strategie om ervoor te zorgen dat het leven in een Flow verloopt; om op je pad te laten komen wat voor jou bedoelt is. 
Dit is het begin van de reis door jouw Human Design en ermee werken vergt oefening, want de meesten van ons zijn het niet gewend om te wachten op een uitnodiging (PROJECTOR), te reageren (GENERATOR)
, te informeren (MANIFESTOR) of minimaal een maand te wachten op zekerheid over een besluit (REFLECTOR).

 

Gevulde of lege centers

In Human Design werken we met 9 centers. De centers zijn gebaseerd op de chakra's die we kennen vanuit de hindoeïstische chakra leer, alleen zijn het er 9. Ons design heeft 4 motor centra: het Wortel, het Sacraal, het Emotie en het Ego center. Drie bewustzijn centers: het Emotie, het Ajna en het Milt center. Het Keel center, van waaruit we communiceren en manifesteren. Twee pressure centers: het Hoofd en het Wortel center. En het G center: hier bevindt zich de Magnatic Monopole, en werkt als een magneet. Het G center staat voor liefde in al haar vormen, we vinden hier ons hogere zelf, richting in ons leven en liefde in de grootste zin van het woord.

 

Op de afbeelding zijn alle centers gedefineerd (ingekleurd). Als een center in jouw chart is gedefineerd betekend dat dat jij hier constante energie hebt. Het is een bron waar je op kunt vertrouwen. Wat dat precies betekent, is afhankelijk van over welk center we praten. Als een center ongedefinieerd is, heb je er geen betrouwbare energie lopen en wordt je gedefineerd door anderen, oftewel, als je je er niet bewust van bent, raak je geconditioneerd door mensen in je omgeving die dit center wel gedefineerd hebben.