Gisteren luisterde ik een podcast van Giel Beelen. Kukuru. Met Evi Hanssen. De afgelopen jaren heb ik enorm veel podcast geluisterd. Bij een aantal podcast hosts kom ik steeds terug. Rich Roll. Kukuru. Aubrey Marcus, The Truemanshow. Ook heb ik lang naar Yoga Girl geluisterd. Soms beweeg ik weer even weg van iemand en soms is er iets wat me er weer terug brengt. 

De podcast die ik gisteren luisterde was er niet een waarvan ik diep onder de indruk was; in die zin dat het me veel nieuwe inzichten gaf. Zoals Evi zelf al zei, vaak word ik bevestigd in het gevoel dat ik al had over iets. Veel luisteren en lezen leert mij over mezelf. Over waar mijn hart blij van wordt en de dingen waar ik minder aandacht aan wil geven en de dingen die ik dieper wil onderzoeken. Ik heb, laat ik het zo omschrijven de afgelopen jaren nog beter leren luisteren naar mijn innerlijke stem, het gevoel van resonantie leren herkennen en te onderscheiden van conditionering. 

 

Ik resoneer met heel veel. Toen ik mijn Human Design Chart leerde kennen, vielen er heel veel dingen op z'n plek. Bijvoorbeeld het feit dat ik resoneer met een zeer breed scala aan interesses, levenservaringen en mensen. Deels komt dat door conditionering; al mijn bodycenters zijn ongedefineerd, waardoor je, in mindere mate als je je er bewust van wordt, per definitie in die centers geconditioneerd wordt door anderen. Ik heb geen constante, betrouwbare, energie in mijn keelcenter (manifesteren, communiceren), mijn G-center (richting, identiteit), mijn hartcenter (wilskracht, ego), mijn emotiecenter (zeer lastig te voelen welke emoties van mezelf en welke van anderen zijn), mijn sacraalcenter (werkenergie), mijn wortelcenter (motor om het lichaam op gang te krijgen, gezonde stress) en mijn miltcenter (intuïtie, immuunsysteem; hierdoor heb je meer moeite om op een constante basis goed voor jezelf te zorgen, voor anderen weet je het vaak intuïtief in a heartbeat).

 

De founder van Human Design schreef dat het type Mental Projector (wat ik ben; geen gedefineerde centers onder het keelcenter), de meest kwetsbare is. Mijn aura is dat van een projector (zeer absorberend; een reflector heeft alleen maar lege centers maar een iets meer beschermend aura). Mental projectors hebben volgens hem bij uitstek er het meeste baat bij om Human Design te studeren. Hun eigen design en dat van anderen tot in de diepten te doorgronden. 

Hoewel ik door meditatie mezelf ben gaan ontdekken (echt, alsof ik voor die tijd niet eens echt doorhad dat ik op aarde was), heb ik door het studeren van mijn Design en dat van anderen de afgelopen jaren enorm waardevolle aanwijzingen en handvaten gekregen om mijn intuïtie te leren kennen. Kort daarvoor was ik begonnen met lange spraakberichten over en weer met een paar vrienden en het leek alsof door op deze manier te luisteren, voelen en praten ik meer inzicht kreeg over wie ik ben en waar ik voor sta. Voor mensen met een sterk gedefineerd Design is dit bijna niet voor te stellen en klinkt het misschien ook als onzin. En dat klopt ook. Ondanks dat iedereen in het leven dingen weleens niet weet of hulp nodig heeft om bepaalde beslissingen te nemen; je hebt altijd wel een kwaliteit die ongestoord haar hoofd boven water houd. Zoals Wilskracht om iets af te maken, Energie om aan het werk te blijven of die Intuïtieve stem om goed voor jezelf te blijven zorgen. 

 

Het is niet zo dat ik die allemaal niet heb, maar ik kan er niet op vertrouwen dat het er altijd is. Deze energieën zijn bij mij afhankelijk van de energie van mensen om me heen, de tijd die ik heb om alleen op te laden (of te ontladen), de stand van de maan en de overige standen van sterren in relatie tot de stand van de sterren in mijn geboorte kaart. 
Het is een gigantische kluif, elke keer opnieuw om al deze inconstante factoren in mij te omarmen en ermee te werken. Lege centers zijn geen foutje maar een deel van je ontwerp. Elk aspect in onze kaart heeft haar valkuilen, maar de bedoeling is om de giften ervan te ontdekken. Een ongedefineerd of leeg center (leeg is net anders dan ongedefineerd; je hebt dan ook geen geactiveerde poorten) is bedoelt om heel wijs te worden op het gebied waarvoor het center staat. 

 

Ik heb heel sterk gevoeld de afgelopen jaren dat het voor mij heel moeilijk is geweest om wijs te worden in het leven. Ik kom van ver omdat ik voor mijn gevoel alle 'niet gewaardeerde' eigenschappen in deze maatschappij bezat. Misschien zie ik er van buitenaf uit als doorzetter, dat ben ik niet. Tenminste niet op de aspecten die gewaardeerd worden. Projecten afmaken, doen wat je met jezelf of een ander hebt afgesproken. (Lange) werkdagen maken. 

 

Waarin ik wel een doorzetter ben is de diepten van het leven doorgronden, mezelf en de mensheid willen begrijpen. Laatst zei iemand tegen me 'Stop je zoektocht. Waarom blijf je toch altijd zoeken?' Hoewel hier heel veel wijsheid in zit, en ik deze vooral voel op mijn liefdesrelatie en de vraag die steeds terugkomt waarom ik gekozen heb voor meer dan twee kinderen, of kinderen überhaupt (iedereen die nu denkt dat ik niet zielsveel van mijn kinderen houd en al de lessen en inzichten die ik aan de lopende band van ze ontvang als grootste gift ervaar, begrijpt mijn pad niet),